Celozrnná pšeničná jemná mouka je univerzální surovinou v kuchyni. Díky bohatému obsahu vlákniny a živin je pro tělo lepší alternativou k bílé mouce. Hodí se například pro pečení chleba a pečiva – celozrnná mouka dodává chlebu a pečivu bohatší chuť a texturu.
Je ideální pro pečení celozrnných baget, můžete ji použít k výrobě domácích těstovin nebo noků – celozrnné těstoviny jsou výživnější a mají více vlákniny než běžné těstoviny.
Celozrnná mouka se dá použít i k pečení zdravějších verzí muffinů, koláčů a dalších sladkých pečiv, na palačinky a lívance či k zahušťování omáček a polévek.
Při použití celozrnné mouky může být potřeba upravit množství tekutin v receptu, protože celozrnné mouky obecně více absorbují tekutiny než bílá mouka.
PLNĚ PŘÍRODNÍ MOUKA BEZ PŘÍSAD
Mouka z mlýna Dubecko je čistě přírodním produktem, bez fortifikace zlepšujícími přípravky jako některé komerčně prodávané mouky a směsi na pečení. Standardní trvanlivost 4 měsíce.
TAKÉ hladká pšeničná MOUKA, speciál, Chlebová, pšeničná hladká 00, polohrubá a hrubá mouka
Dodáváme také pšeničnou hladkou mouku, speciál, chlebovou mouku, pšeničnou hladkou mouku 00, pšeničnou polohrubou a hrubou mouku.
BALENÍ pšeničné mOUKY
Pšeničnou mouku dodáváme v pytlích 5, 10, 15 kg nebo 30 kg.