Krupice z červené (purpurové) pšenice obsahuje flavonoidy, katechin, tanin i antokyany, které obilky obarvují a mají antioxidační účinky. Hodí se na pečení i vaření. Těstu dodá tmavší barvu a výraznější chuť.
Červená pšenice z Afriky
Červená pšenice pochází z východní Afriky, objevili ji v roce 1872 na území Etiopie. I když se může zdát, že se jedná o vyšlechtěnou odrůdu, je to původní obilovina.
Ideální pro pečení chleba i pečiva
Krupicez červené pšenice obsahuje více minerálů a také antioxidanty, které podle odborníků působí proti volným radikálům. „Červená“ mouka a krupice se hodí na pečení koláčů i k přípravě kaší. Těsto je s použitím mouky či krupice z červené pšenice tmavší, má výraznější chuť.
Plně přírodní mouka bez přísad
Mouka a krupice z mlýna Dubecko je čistě přírodním produktem, bez fortifikace zlepšujícími přípravky jako některé komerčně prodávané mouky a směsi na pečení. Standardní trvanlivost 4 měsíce.
také hladká a celozrnná mouka jemná i hrubá z purpurové (červené) pšenice i otruby
Dodáváme také celozrnnou jemnou, hrubou a hladkou mouku z purpurové pšenice i otruby.
Balení mouky a krupice z červené pšenice
Mouku a krupici z červené pšenice dodáváme v pytlích 5, 10, 15 kg nebo 30 kg.